La Esperanza je název farmy, který znamená naděje, a byl vybrán jako odkaz na naději získat speciální kávy a s cílem stát se nejlepším producentem v regionu. Fidel Huancas je hrdým farmářem a snaží se s každou sklizní zlepšovat, aby motivoval další farmáře kolem sebe. Je třetí generací farmářů a půda, na které leží La Esperanza s rozlohou 1,5 ha, je dědictvím po jeho otci.
Když rodina začala na farmě pěstovat kávu, měla staré kávovníky odrůd catimor a pache, které byly během pěti let nahrazeny novou odrůdou Yellow Caturra. Tato odrůda byla vybrána, protože se na terroiru charakterizujícím sever Peru dobře osvědčuje a poskytuje velmi vysoké bodové hodnocení chutí.
Velký rozdíl, který pomohl ke zlepšení na této farmě, bylo vložení silného závazku, vášně a pozornosti k detailům do každého aspektu správy farmy a školení pracovníků, což přineslo skvělé výsledky.